Hvad er Eksistentiel & Oplevelseorienteret Psykoterapi?

Terapien forløber igennem samtale hvor vi sidder overfor hinanden i en time og gennem samtalen arbejder med de udfordringer du har. Her forventes ingen special forberedelse.

Eksistentiel og oplevelsesorienteret psykoterapi er en tilgang til terapi, der fokuserer på de relationelle aspekter. Både på relationen til dig selv, til dine medmennesker og til livet som sådan. Her er ingen nemme løsninger eller forkromede forklaringer, men snarere en accept og respekt for at det enkelte menneske er unikt og derfor skal mødes på sine egne præmisser. Samtidig er vi i verdenen sammen og der er aspekter ved livet som alle mennesker vil møde. Vi er ikke kun vores opvækst. Vi er også vores møde med livet, med døden, med meningen og meningsløsheden, med samhørighed og ensomhed.

Eksistentiel og oplevelsesorienteret psykoterapi tager udgangspunkt i dette. Det unikke menneske i en fælles verden. Fokus er på dig, på dine værdier, dine relationer, dine drømme, dine udfordringer og dit håb. Omdrejningspunktet er din identitet – hvad kendetegner dig i livet og hvad fører dette med sig? Hvad er det du ser og måske vigtigere, hvad er det du ikke ser?

Parterapi

Parterapi er en terapiform hvor der lægges vægt på begge personer og samtalen er struktureret sådan at der bådes er fælles samtaler hvor begge parter er der og individuelle samtaler. Tiden er berammet til halvanden time og det anbefales at parret sender en kort tekst på mail om de de ting de gerne vil tale om to dage inden den første samtale. Jeg er som parterapeut grundlæggende indstillet på at arbejde for parforholdet eller de muligheder den nuværende situation kræver.